Інтеркрок крокує по країні.

2019-11-13

/Files/images/2019/listopad/IMG_20191107_130450.jpg

Інтеркрок крокує по країні.

7 листопада учасники Всеукраїнського проекту «Інтеркрок – освітня стратегія соціалізації особистості» побували у дивовижному в славетному закладі освіти «Вишгородська районна гімназія «Інтелект» ( директор Шубко І,В.) міста Вишгород. Команда учнів 5-7 класів КЗ «НВК №2» ( директор Чергинець Г.М.) була схвильована, адже в складі «Інтеркроку» (керівник проекту – вчитель зарубіжної літератури, Ільчук С.Е.) вони представляли місто Покров вперше. Перший склад «Інтеркроку» - вже студенти та старшокласники, які чотири роки тому за підтримки міського голови Шаповала О.М. відкривали стежки проекту.

Для багатьох «інтеркроківців» і столиця Київ, і метро, і формат проекту були зовсім новим випробуванням, тому вражала краса великого міста, шалена кількість людей в ранковий час, постійний рух, підкорений своїм правилам. Сучасного підлітка рятує від некомфортних умов надійний товариш – мобільний телефон, але цього разу він залишився вдома – такими були умови проекту. Це виявився справжній іспит, але він дав позитивний результат: «інтеркроківці» згадали всі ігри та конкурси батьківського дитинства, а з новими друзями встановили миттєвий контакт.

Гімназія гостинно зустрічала хлібом – сіллю та креативним дзвоником на урок, який зовсім не схожий на звичайний, тому покровчани тільки вдома дізналися, що весела музика – то і є сигнал до початку занять.

А далі все пройшло на одному подиху. Спочатку команда «Трудові резерви» продемонструвала візитну картку та домашнє завдання районного конкурсу «Обирай професію» ( ввечері стало відомо, що гімназія перемогла у цьому конкурсі). Черга була за учнями п’ятих класів – вони розпочинали літературний батл «Казки О. Пушкіна». Вирішили зробити збірну команду, тому шляхом жеребкування з’явилися «сині» та «помаранчеві», до складу яких ввійшли і вишгородці, і покровчани. В такому форматі змагалися і учні 6-х класів за темою «Міфи», та 7-х класів за темою «Історичне минуле» (ведуча батлу - вчитель зарубіжної літератури гімназії, Василенко В.В.). Перемогу здобули «сині», серед яких і вишгородці, і покровчани.

Історичний музей гімназії вразив дивовижними експонатами та історією походження. Ціле життя української родини пробігло перед очами за півгодини екскурсії.

Далі учасників проекту чекав музей «Визволення Києва.1943». Справжні емоції захлиснули від побаченого та почутого. Величезна трагедія 20-го століття розгорнулася збереженими окопами того часу, зброєю та технікою, експонатами та розповідями. Пам’ятник солдату війни завжди в живих квітах, а музей постійно відвідують і дорослі, і діти.

Продовжили подорож покровчани екскурсією по місту Київ. Майдан Незалежності, музей під відкритим небом «Небесна сотня» ще раз нагадали про цінність людського життя, незалежності та свободи.

Інші фото за посиланням...

Кiлькiсть переглядiв: 180

Коментарi