Ой, весела Масляна! Йди до нас!

2020-02-28

/Files/images/2020/berezen/IMG_20200228_093719.jpg

«Ой, весела Масляна! Йди до нас!

З нами весело пограй! Всіх навкруг звеселяй!».

Саме так закликали Масляну вихованці дитячого садка №22 «Усмішка». Розпочалась спортивна розвага з веселих розваг дітей, які з’їжджали з гірки. Дітей зустрічали клоун Бом і клоунеса Оленка. Разом з ними дітвора заводила хороводи під веселу музику та гучні оплески батьків вихованців. Діти розважалися, мірялися силою під час цікавих естафет: стрибали з обруча в обруч, «катались на санчатах», стрибали на батутах, «їздили на конях», грали з батьками у гру кеннетбол. Згадали і народні ігри - катання на веселих каруселях.

Веселі клоуни «випікали» млинці, якими пригощали малечу і дорослих.

Масляна звеселила й об’єднала дорослих і дітей у традиціях глибокої давнини проводів зими та зустрічі весни.

Наступного дня святкування продовжили вихованці старшої групи під час інтегрованого заняття з теми: «Масляна». Педагоги познайомили дітей із народними традиціями підготовки і святкування Масляної.

На заняття були запрошені батьки вихованців, вчитель початкової школи ЗЗСО №9. Сюрпризним моментом для дітей – став прихід Масляної.

Протягом заняття діти відгадували загадки, рішали приклади, розповідали прислів`я та про значення назв днів масляної неділі, виконували цікаві завдання від Масляної, разом замішували тісто для млинців.

Завершили заняття веселим таночком та частуванням смачними млинцями, які напекла вихованцям Масляна.

Кiлькiсть переглядiв: 271

Коментарi