• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • У НВК№1 ГОВОРИЛИ З УЧНЯМИ ПРО СТАРТАПИ

У НВК№1 ГОВОРИЛИ З УЧНЯМИ ПРО СТАРТАПИ

2021-06-01

/Files/images/2021/P2030257.jpg

Освітній Хакатон зібрав провідних фахівців країни з економіки, які обговорювали з дітьми та викладачами закладу тему впливу економічних знань на життя та розвиток суспільства, як бази для створення стартапів та інноваційних проектів.

Ініціатором та організатором такої зустрічі виступила вчитель історії НВК№1 та викладач курсу «Громадянська освіта» Наталія Самборська. За її словами, подібна ідеї виникла після вивчення шкільної теми, аби показати дітям взаємозв’язок між теорією та практикою, розповісти про інструменти і платформи, за допомогою яких вони зможуть реалізувати свої ідеї та отримати більш поглиблені фахові знання. Починання підтримала директор закладу, Зоя Пархоменко, як крок до самовизначення школярів.

До доволі серйозної теми залучили старшокласників, хто тільки починає осягати економічні ази, але вже має цікаві ідеї і навіть ініціативи. З ними у форматі двостороннього онлайн- діалогу спілкувалися Оксана Бутурліна, завідувач кафедри управління інформаційно-освітніми проектами, кандидат наук Дніпровської академії неперервної освіти, Владислав Яковенко, кандидат економічних наук, доцент кафедри підприємництва, керівник школи стартапів «StartUp Ecosystem Dnipro» ДНУ ім.О.Гончара, Віталій Зайцев, доктор технічних наук, ректор Харківського технічного університету «ШАГ», Анна Панова, координатор проекту Noosphere Engineering School.

Вони говорили про можливості та шляхи реалізації цікавих починань. Розкривали саме поняття «стартап», наводячи конкретні приклади з власної практики та успішні проекти. Знайомили з азами, розповідаючи, як знайти мотивацію, з чого починати власну історію успіху. Наголошували на важливості командної роботи, комунікації і найголовніше – не боятися іти вперед, вголос заявляти про свої ідеї. Старшокласників запрошували до спільної роботи зі створення інноваційних продуктів та стартапів.

Учні закладу з цікавістю слухали фахівців, задавали запитання, цікавились і можливістю вступу до навчальних закладів, котрі були представлені під час онлайн-зустрічі. За словами школярів, така форма уроку стала справжнім відкриттям, адже мали можливість спілкуватися з провідними науковцями, отримувати корисну інформацію та відповіді на власні запитання. Як зазначили організатори зустрічі, такі уроки допомагають визначитись дітям з вибором професії, орієнтуватися у прогресивних сучасних напрямках, вони можуть спробувати свої сили у конкретній області знань. Школа сприяє цьому, на сьогодні управління освіти, НВК№1 уклаи договір з ДНУ ім.О.Гончара про спіробітництво зі Школою Стартапів "StartUp Ecosistem Dnipro", а це значить, що попереду конструктивна робота.

Прес-служба міського голови.

Кiлькiсть переглядiв: 198

Коментарi