У ПОКРОВІ ВШАНОВУЮТЬ РІДНУ МОВУ

2023-02-21

/Files/images/2023/331916357_728630955313284_5362071107982405434_n.jpg

Сьогодні представники усіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Серед 6000 мов, якими люди говорять у різних куточках, для нас рідна - українська. В усі часи вона дивувала світ своєю красою, витонченістю, ніжною мелодикою. Мова - це історія нашого народу, його світогляд, душа, одна з найголовніших ознак нації. Вороги прекрасно розуміли, що без батьківської мови українці не зможуть дати відсіч. Саме тому впродовж всієї історії російські загарбники намагалися її знищити.

Попри всі утиски, мова продовжує існувати і сьогодні в усьому світі вона асоціюється з опором, сміливістю та свободою.

Спілкуватися українською сьогодні означає воювати проти окупанта. Це також політична безпека, адже країна-агресорка відкрито заявляє, що вважає своїми співвітчизниками усіх тих, хто розмовляє російською. А за словами очільника цієї країни “росія закінчується там, де закінчується російська мова”. Сьогодні ми усвідомлюємо велику вагу рідного слова й особисту відповідальність за наше майбутнє. Після того, що російська орда зробила і продовжує коїти з нашими людьми, українці масово повертають втрачене і переходять на рідну мову.

“Нація повинна боронити свою мову більше, ніж територію” - казала Леся Українка. - Адже територію можна відвоювати, а коли вмирає мова, то вмирає нація”.

Тема рідної мови сьогодні широко висвітлювалася в закладах культури та освіти. В онлайн-режимі проходили тематичні години, челенджі, віршовані флешмоби, мовні ігри, конкурси, готувалися відеодайджести, виставки.

Прес-служба міського голови.

Кiлькiсть переглядiв: 287

Коментарi