Не зарастает к Чехову тропа…

2020-01-22

/Files/images/2020/schen/20200124_104811.jpg

24 січня на базі КЗ «НВК№2» відбулося літературне свято «Не зарастает к Чехову тропа…», присвячене 160-річниці від дня народження письменника. Креативний проект об’єднав учнів 6-7 класів та вчителів російської мови та зарубіжної літератури закладів освіти міста Покров. Інтрига зберігалася протягом двох годин, загальний малюнок заходу було закінчено з останніми словами методиста управління освіти Гродецької Л.О., яка відзначила високий рівень методичної та професійної підготовки заходу врученням дипломів та грамот. Вперше ММО вчителів в рамках Всеукраїнського проекту «Інтеркрок» спробувало створити комунікативний продукт (спільнодію) за новими освітніми технологіями, а саме технологією педагогічної майстерні, залучивши своїх вихованців до активного читання творів А.П. Чехова.

Літературно -художня прогулянка ( рольова інтерактивна гра) розпочалася виступом учня КЗ «НВК №2» Кучеренка Івана, який наголосив про користь читання у боротьбі з безграмотністю, яка поширюється в сучасному медіапросторі.

Вчитель Яремчук О. А. ( КЗ «НВК№2») звернулася до громади із Чеховською проповіддю, вражаючи слухачів дивовижними настановами письменника про вміння задовольнятися малим та бути щасливим.

Прогулянка тривала по вулиці «Інтелектуальна». Запекла боротьба за кожну правильну відповідь розгорнулася з першого питання. Емоції команд, які давали точні відповіді, піднімали настрій вчителям, бо більшість команд швидко відповідали, але журі прискіпливо знімало бали за кожну орфографічну помилку. До фіналу дібралися команди НВО ( вчитель Черевченко Л.Ю.) , ліцею ( вчитель Мирошниченко Т.В.) та СЗШ №9 ( вчитель Гаркуша В.В.). Доля секунди визначила переможця – інтелектуалів СЗШ №9

По вулиці «Літературна» мандрували із задоволенням. Літературні газети створили такими цікавими та естетичними, що педагоги самі дивувалися глибиною здобутої інформації про А.П.Чехова.

Справжній сюрприз чекав далі. Добре забута форма інсценування творів, яка при сучасних комп’ютерних спецефектах вважається молоддю «відстойною», вразила маловірних професійним та оригінальним виконанням. Диво перевтілення створили учні ліцею ( вчителі Мирошниченко Т.В., Васильєва О.І.), СЗШ №6 ( вчитель Байтемірова І.В.), СЗШ№4 ( вчитель Миронова Л.В.), а авторські буктрейлери учнів НВК№1 ( вчитель Мельник Л.В.) та СЗШ №9 ( Гаркуша В.В) не залишили жодного шансу скептикам класичної літератури.

На одному подиху пролетів час. 65 учасників різного віку, шквал емоцій – і жодного зауваження з приводу порядку та дисципліни! А ще прохання учнів до вчителів: «Коли ще будуть такі заходи, згадайте про мене» Це і є справжня відзнака.

Вчитель КЗ «СЗШ№9» Проценко Р.І. протягом тижня узагальнює та оформлює створений матеріал для участі ММО ( керівник Ільчук С.Е.) у обласному конкурсі на кращій учительський проект ( спільнодію) до 160 річниці від дня народження А.П. Чехова « К жизни, полной высокого смысла…», а творча спілка КЗ «НВК№1» ( керівник Журавель О.В.) працює над рекламним роликом до СМІ.

Методичне об’єднання вчителів російської мови та зарубіжної літератури висловлює щиру подяку за підтримку начальнику управління освіти Цупровій А.А., адміністрації КЗ «НВК№2» ( директор Чергинець Г.М.), а також приватним підприємцям Александровій Алісі та Веричу Валерію, які підтримали кожного учасника проєкту солодкими призами та шкільним приладдям. Дякуємо, що були з нами.

Кiлькiсть переглядiв: 379

Коментарi